Jelenleg itt jársz:

Gépi forgácsoló képzés Budapesten

Tudtad, hogy ez egy hiányszakma, tehát biztosan találsz munkát magadnak a tanfolyam elvégzése után, még pályakezdőként is?

Miért szeretik a fiatalok ezt a szakmát?

Mert a kezük alatt, a szemük láttára formálódik az anyag. A megmunkálás is igen látványos. Fantasztikus, ahogy egy élettelen fém darabból csodás alkatrészek készülnek. A gyártási folyamat megtervezésekor itt valóban kiélhetik a kreativitásukat, képzelőerejüket. Igazi stratégiával a leleményes szakember sokkal rövidebb idő alatt és kevesebb energia ráfordítással tudja elkészíteni a rábízott munkadarabot.

Milyen emberek lesznek sikeresek ezen a területen?

Fontos, hogy megfelelő állóképességük legyen! Napi 8 órában bírni kell az esztergapad melletti munkát. Jó logikai készség, műszaki érzék és térlátás nélkül bizony nehezebben boldogulnak a jelöltek. Meg kell tanulni szakrajzot készíteni, olvasni. Elengedhetetlen a pontosság.

A képzés alatt elsajátítják a hagyományos esztergálás, marás mellett a CNC programozás és gépkezelés alapjait is. Továbbá nyelvi képzés keretében a bemutatkozás mellett megismerik a szakmában használatos kifejezéseket, fordulatokat. Így a végzősök külföldön is megállják a helyüket. Bővebb információ, jelentkezés.

 Ajánljuk még: