Jelenleg itt jársz:

Mindannyian tanulunk, cselekszünk és tanítunk (Richard Bach)

Mindannyiunk életében volt és van olyan pillanat amikor tanácstalanul álltunk, nem tudtuk mit is tegyünk, merre induljunk, hogy valóra tudjuk váltani álmainkat, megvalósítsuk céljainkat. Ebben a tudásalapú társadalomban mindannyiunk jól felfogott érdeke, hogy folyamatosan képezze magát, tanuljon. Már réges-régen elmúlt az az idő, amikor az iskolapadból kiszállva egy életre befejeztük a tanulást és az akkor és ott megszerzett tudás elég volt a nyugdíjba vonulásig. A tanulni akarás a fejlődés és a siker kulcsa.


Példaként párhuzamot vonhatunk a házimunka és a tanulás között. Mindkét tevékenységet tulajdonképpen csak abbahagyni lehet, befejezni soha.
Az "Élethosszig tartó tanulás" - Life Long Learning - elve nem pusztán hangzatos szlogen! Hogy miért? Azért mert folyamatosan szükségünk van új ismeretek elsajátítására a talponmaradás érdekében. A gyorsan változó technika, a folyamatosan fejlődő ipar megköveteli az új ismeretek megszerzését, a munkaerő-piac pedig a jól szakképzett embereket keresi és foglalkoztatja. Tanulni úgy kell, hogy az ember szeresse azt amit tanul, örömmel végezze majd munkáját és mindig a legjobb akarjon lenni.
A képzési forma választásánál figyeljünk arra, hogy olyan oktatási intézményt válasszunk, amelynek képzési rendje összeegyeztethető jelenlegi időbeosztásunkkal, munkahelyünkkel. A szakképesítés megszerzése után lehetőség nyílik a gyorsabb előrejutásra, az áhított bér megszerzésére. Ezáltal éves szinten a fizetések közötti különbségben megmutatkozik a ráfordítás, befektetés költsége. Ezért is buzdítunk mindenkit, hogy tanuljon, és képezze magát profivá, mert megtérül úgy a pénz befektetése mint a ráfordított energia.
Sok esetben amikor a munkaadó értesül arról, hogy alkalmazottja beiratkozott a képzésre, akár menet közben is átvállalja a dolgozótól a tanfolyam költségét, vagy teljes egészében ő fizeti a képzés árát.
Tanulmányi szerződést köt a tanfolyamra beíratott munkavállalóval. A tanulmányi szerződésben a munkáltató rögzíti, hogy a képzés ideje alatt támogatást nyújt a tanulónak, biztosítja a felkészülési időt a vizsgákra. Cserébe a munkavállaló kötelezettséget vállal, hogy a tanulmányok befejezése után a támogatás mértékével arányos időn keresztül, munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg.


Ajánljuk még: