Gyakorló fodrász

Egy tanfolyam amely három szakmát ad!

7 tény, amit tudnod kell:

Nemzetközi Europass bizonyítványt szerezhetsz egyénre szabott részletfizetési lehetőség mellett, amit rendezhetsz átutalással, bankkártyával. A törvényben előírt kötelező elméleti és gyakorlati órát leadjuk. Nincs trükközés, rejtett költség! Profi elméleti és gyakorlati oktatók tanítanak, akik aktívan részt vesznek a nappali tagozatos és egyetemi oktatásban.

Minden beiratkozott diákunkkal szerződést kötünk, minden befizetésről számlát állítunk ki.

A tanfolyamon megszerzett OKJ-s bizonyítvány teljes mértékben megegyezik az iskolarendszerű (szakiskola stb.)képzés keretében megszerzett bizonyítvánnyal. Mindkét oktatási rendszer esetében a képzés modulrendszerben történik.

A Gyakorló fodrász szakember a vendégek haját mossa, színezi, festi, melírozza, szárítja, tartósan hullámosítja. Festi, színezi vagy leborotválja az arcszőrzetet. Hajmosást, hajszárítást végez; elvégzi a hajszínváltoztatási eljárásokat (hajszíntelenítést, színezést, festést, melírozást); elvégzi a haj tartóshullámosítását, volumennövelését, elvégzi az arcszőrzeten a borotválást, a szakáll- és bajusz formázását, a színezést és a festést; tanácsot ad hajápolással, professzionális fodrász termékekkel kapcsolatban; a használt eszközöket fertőtleníti, előkészíti, műszaki állapotát ellenőrzi, használat után tisztítja és fertőtleníti.

OKJ képzés során biztosítjuk a valós szakmai gyakorlatot, ennek költségét a képzés ára tartalmazza!

Különösen ügyel arra, hogy egészséget veszélyeztető, vagy egészségre ártalmas következményeket a végzett szolgáltatás során ne idézzen elő. Csak egészséges kézen, arcon, fejen dolgozhat. A szolgáltatás megkezdésekor végzett állapotfelmérés alkalmával, ha az egészséges állapottól eltérő elváltozást észlel, dönt a szolgáltatás elvégzésének módjáról, vagy orvosi segítség igénybevételét ajánlja.

A tanfolyam során a képzésben résztvevők megismerik a különböző korok stílusjegyeit és a hajviseleteket. Képesekké vállnak a frizura tervezéséhez önállóan ábrát készíteni, kiemelni a szükséges elemeket.

A tanfolyamunkon képzett szakember elsajátítja a hajpakolók, valamint vegyszeres műveletek összetevőinek, tulajdonságainak, hatásainak ismeretét, szakszerű alkalmazásukat. Fontos, hogy ismerjék meg az aktuális divatirányzatokat, trendeket. Legyenek 
képesek aktuális női­, és férfi divatos frizurát tervezni, ismerjék a hajvágás eszközeit, technikai, technológiai sajátosságait, munkafolyamatát, formázási lehetőségeket. A jó szakembereknek fontos, hogy a tanfolyam ideje alatt megismerjék   a frizura hangsúlyozásához szükséges anyagokat, azok tulajdonságait és szakszerű alkalmazási lehetőségeiket.
A  résztvevők  sajátítsák el a férfi­ és női divatos hajvágás, frizurakészítés, valamint az alkalmi frizura készítés technikáit, technológiáit, fortélyokat. Ismerjék az aktuális trendeket, divatirányzatokat, ezeket legyenek képesek beépíteni a mindennapi gyakorlati munkájukba. A gyakorlatban tudjanak balesetmentesen, szakszerűen, esztétikusan férfi­ és női divatos frizurát, valamint alkalmi díszített kontyot készíteni. Sajátítsák el az alapvető hajhosszabbítási és hajmunka technikákat, technológiákat.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

hajmosást, hajszárítást végezni

elvégezni a hajszínváltoztatási eljárásokat (hajszíntelenítést, színezést, festést, melírozást)

elvégezni a haj tartóshullámosítását, volumennövelését

elvégezni az arcszőrzeten a borotválást, a szakáll- és bajusz formázását, a színezést és a festést

tanácsot adni hajápolással, professzionális fodrász termékekkel kapcsolatban

a használt eszközöket előkészíteni, műszaki állapotát ellenőrizni, használat után tisztítani és fertőtleníteni

körömápolást végezni

a kezelés szinten tartásához házi tanáccsal ellátni a vendéget

állapotfelmérést végezni a szolgáltatás megkezdésekor

ügyelni arra, hogy csak egészséges kézen, arcon, fejen dolgozhat

ügyelni arra, hogy egészséget veszélyeztető vagy egészségre ártalmas következményeket a végzett szolgáltatás során ne idézzen elő

dönteni a szolgáltatás elvégzésének módjáról vagy orvosi segítség igénybevételét ajánlani, ha az egészséges állapottól     eltérő elváltozást észlel

OKJ képzés során biztosítjuk a valós szakmai gyakorlatot, ennek költségét a tanfolyam ára tartalmazza!


 • A képzés indulása: 2016. szeptember 1-jétől már nem indítható ebben a formában.
 • Kérj ingyenes visszahívást!

A képzés felépítése

Vizsgakövetelmények

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele: 11486-12 Szépségszalon üzemeltetése írásbeli... Tovább

A képzés költségei

 • A képzés díja: 356 301 Ft vagy 35 990 Ft / hónap
 • Vizsgadíj: 70 000 Ft
 • Tankönyv ára: 10 000 Ft

A képzési feltételek

 • Képesítés: Manikűrös, pedikűrös, fodrász
 • OKJ: 52 815 01
 • FEOR: 5213 5211
 • Betölthető munkakör: Kézápoló, Gyakorló fodrász
 • Ajánlott képzések:

Gyakorló fodrász tanfolyam oktatói

 • Dr. Mári Imre

  Dr. Mári Imre

  Jogászként és tanárként évtizedek óta foglalkozik felnőttekkel. Részt vett nemzetközi felnőttképzési projektekben.
 • Bakti Annamária

  Bakti Annamária

  A felnőttképzést végzett és nappali tagozatos tanulóim minden évben versenyeken is részt vesznek. Saját vállalkozásomban oktató tanárok olyan emberek, akik annak idején nálam tanultak és sikeresen elhelyezkedtek a szakmában.

  Mottóm: " Szép testben szép lélek!"

Gyakorló fodrász iskolák

 • Primex Felnőttoktatási Központ tanterem

  Primex Felnőttoktatási Központ tanterem

  "A TE sikered a MI sikerünk"! Jól felszerelt, kulturált környezeten tanulhatsz nálunk.
 • Oktatási központ

  Oktatási központ

  Korszerűen felszerelt tantermek várnak kulturált környezetben.
 • Fodrász tanműhely

  Fodrász tanműhely

  A XIII. kerületben található "Lakásfodrászat" korszerű akkreditált képzési helyszínen várja a nappali és a felnőttképzésben részvevő fodrász, manikűrös, pedikűrös gyakornokokat.

  Itt mindent megtalálsz, amire szükséged van ahhoz, hogy a Fodrász tanfolyamon sikeresen elsajátítsd a szakma fortélyait.

  Kiváló oktatók segítik a felkészülésed.